Базирана в Париж, CREED е единствената в света династична, частна компания за луксозни аромати, основана през 1760 г. Oттогава тя е предавана от баща на син, обслужвайки кралски фамилии и други клиенти с висок статут в обществото.

Днес фирмата се ръководи от безпогрешния Оливие Крийд-  създател на най-популярните аромати на марката. Неговият син Ервин -седмо поколение син и бъдещ ръководител, вече е започнал да допринася за изкуството на CREED.

CREED е основана в Лондон от Джеймс Хенри Крийд. Първият кралски аромат е направен през 1781 г. за английския крал Джордж III, за когото CREED сътворява аромата Royal English Leather.

CREED се мести в Париж през 1854 г. по искане на императрица Евгения от Франция, за която CREED създава Jasmin Imperatrice Eugenie, аромат, който все още се предлага днес. CREED задоволява капризите дори и на съпругата на Наполеон III. Сред клиентите на CREED по това време са император Франц-Йозеф от Австро-Унгария, неговата стилна съпруга, императрица Елизабет (“Сиси”) и цар Никола II от Русия.

През 1885 г. кралица Виктория назначава марката за „официален доставчик“ на британския кралски двор. За нея CREED  създава аромата Fleurs de Bulgarie. Този завладяващ парфюм, богат на рози, е достъпен днес.

През 20-ти век херцогът и херцогинята на Уиндзор и водещи политици по това време избрали CREED. Сър Уинстън Чърчил също използвал парфюмите на марката.

В края на 20-ти и началото на 21-ви век, главният парфюмерист Olivier CREED създава някои от най-обичаните съкровища на CREED: Millesime Imperial, Silver Mountain Water, Spring Flower, Himalaya и Original Vetiver.През 2006 г. Кейт Мидълтън получава първата бутилка CREED Royal Ceylan.

През 2007 г. се ражда CREED Virgin Island Water, която спечели четири от пет звезди в критиката на New York Times. 2008 донася “Любов в черно“, вдъхновена от Жаклин Онасис.  През 2009 г. пък е сътворен Acqua Fiorentina.

През 2010 г. CREED отпразнува своята 250-та годишнина като отвори единствения си магазин в САЩ на 794 Madison Avenue в Манхатън.

Designer Creed има 82 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1781 г.