DSQUARED2

Dsquared2 е канадска модна компания, създадена от братята близнаци Дийн и Дан Катен. Братята учили в училището за дизайн на Парсънс за кратко, преди да се впуснат в света на модата на пълно работно време, служейки като творчески директори на Ports 1961. Дийн и Дан заминават за Италия през 1991 г. с мечтата да създадат своя собствена линия. Дизайнерската работа за Versace и Diesel в крайна сметка види до първата им колекция от мъжки облекла под марката Dsquared2, която дебютира в Милано с финансова подкрепа, осигурена от Diesel. Успехът на тяхната колекция от мъжки облекла позволи разширяването на женското облекло, като първата им колекция за жени е представена през 2002 г.

През 2002 г. двамата подписват и сделка, която разширирява предлагането производството - обувки, аксесоари и аромати. Марката Dsquared2 е известна със своите екстравагантни и енергични модни ревюта, много от които включват музиканти и знаменитости като Риана и Кристина Агилера, които се разхождат по подиума. Дизайнът на братята има знаменитости за лоялни клиенти  и дрехите често се появяват в музикални клипове или сред костюмите за световните им турнета. Мадона поръчв на братята Катен да проектират костюмите за турнето й  "Drowned World" през 2002 г., а Бритни Спиърс включва дрехите на Dsquared2 в турнето си за Circus през 2009 г.

Dsquared2 печели многобройни модни награди, сред които "Golden eagle" (Испания), "Ла Коре" (Италия) и най-добрият дизайнерски екип на GQ magazine.

Марката Dsquared2 предлага първия си аромат през 2007г., He Wood. Дамският парфюм, She Wood, се появява през 2008 г.

Компанията DSQUARED² има 19 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 2007 г.