DUNHILL

Дънхил е британска дизайнерска компания, специализирана в мъжкото облекло, луксозните стоки и аксесоари. Бизнесът започва, когато Алфред Дънхил, само на 21 години, поема седларския бизнес на баща си през 1893 г. По това време автомобилът е нова вълнуваща технология и така Дънхил превръща седларския магазин на баща си в магазин за аксесоари за автомобили. Сред първите предложения на компанията били нестандартни по това време снаряжения като рога, лампи и часовници на таблото. Dunhill също така изработва кожени палта, очила и други аксесоари за шофьори.

През 1907 г. се осъществява още една бизнес трансформация - Дънхил открива магазин за тютюневи изделия, след което през 1910 г. е създава собствена фабрика за лули. Лулите на компанията се отличават с търговската марка "White Spot". Въпреки това тютюнът се оказа по-успешно начинание за компанията и позволява разширяването на марката с магазини в Париж и Ню Йорк.

Запалките са важна част от запасите на Dunhill. Dunhill е първата модна компания, разработила запалка, която може да се пали с една ръка. Специално издание запалка е произведено от Dunhill за използването й във филма Джеймс Бонд. Dunhill започва да произвежда своя собствена марка цигари през 1963 г.

Търговският опит на Dunhill е предназначен да зарадва мъжките потребители на луксозни стоки. Магазините на дребно са известни като "Домове" и позволяват на купувача да купува дрехи, луксозни аксесоари и изискани вина, последвани от подстригване в бръснарницата на място.

Dunhill съживява своята марка през 2005 г., въвеждайки своите луксозни продукти за ново поколение клиенти и потвърждава важността на мъжкото облекло за марката с назначаването на първия си творчески директор Ким Джоунс.

Dunhill ароматите, както и другите продукти на марката, са предназначени за мъже, които търсят лукса. Компанията е произвела само един женски аромат до момента - Desire от 2001 г. Първият мъжки аромат под марката на компанията „Dunhill for Men“ е предложен през 1934 г.

Компанията Dunhill има 26 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1934 г.