ISSEY MIYAKE

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

Issey Miyake е японска модна компания, известна с иновациите си с плат и използването на технология за производство на интересни и практични облекла. Основателят Мияке е роден в Хирошима през 1938 г. Бил е свидетел и е оцелял по време на атомното бомбардиране на града по време на Втората световна война. След като изучава графичен дизайн в Университета по изкуства Тама в Токио, Микайке работи за някои от най-известните дизайнери на 60-те години.

По-късно се мести в Париж и работи за Gay Laroche и Givenchy. Преместване му в Ню Йорк прави възможно създаването на дизайн на готови облекла за Джефри Бейн.

Микайке се завръща в Токио през 1970 г., основава студиото за дизайн Miyake и започва да произвежда продукти в категория женска мода. Широките познания на Мияке за тъканите водят до иновация в плисирането на дрехи. Той използва топлинна преса, за да добави постоянни плисета към дрехи, които вече са изрязани и зашити.

Модата и парфюмите на Микайке отразяват чувството му за хумор и използват многоезични каламбури. A-POC например звучи като английската дума "Epoch". Когато Miyake пуска първия си парфюм L'eau d'Issey за жени през 1992 г., името е омоним на френската дума l'Odyssée ("одисея").

Най-разпознаваемият аромат на Issey Miyake излиза на пазара през 2009 г. Miyake поддържа и магазин в Япония, наречен ELLTOB TEP ("бутилка за домашни любимци"). В него се продава цялата му линия.

Ароматите на Issey Miyake се предлагат заедно с Beauté Prestige International, подразделение на Shiseido.

Компанията Issey Miyake има 91 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1992 г.