LANVIN

Lanvin е френската модна компания, основана от дизайнерката Jeanne-Marie Lanvin. Добре обучена като шивачка и дизайнер на шапки в Париж, влизането на Ланвин в света на модата започна с красивото облекло, което направи за дъщеря си Маргарет. Хората започнали да се питат откъде могат да купят това облекло.  Така Ланвин се присъединява към Синдиката де ла Кутюр ("Съюз на шиенето") през 1909 г. Не след дълго тя започва да прави дрехи не само за деца, но и за майките им.   Известна със своите модерни облекла и съвпадащи тоалети за майки и дъщери, империята на Ланвин се разширява и включва фабрика за бои, домашен декор, мъжко облекло, кожи и бельо.

Най-забележителното постижение на Lanvin е разширяването на  компанията – като навлиза в света на парфюмите. Първият аромат на компанията - My Sin, стартира през 1924 г. с голям успех. През 1927 г. остава траен класик, който все още се произвежда и днес. Жан Ланвин почина през 1946 г., а дъщерята на Маргьорит пое ръководството на компанията. Фирмата остава в ръцете на семейство Ланвин до 1989 г.

Сега модната къща е под контрола на Harmonie S.A, а Елбер Албаз е настоящият креативен директор. Днес Inter Parfums притежава лиценза за производството на парфюми на Lanvin. Lanvin има 66 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1924 г.