Роберто Кавали е италиански моден дизайнер, известен със своите секси облекла и животински щампи. Роден през 1940 г. в семейство с художествени нагласи – дядо му Джузепе Роси е известен художник от 19-ти век, Кавали изучава изкуство с акцент върху текстилното щамповане - умение, което ще се окаже ценно в бъдещата му модна кариера.

Cavalli е разработил специална техника за щампа върху кожа, създавайки уникални дизайни от различни материали. Неговите иновации в щампите върху кожа привличат вниманието на света на модата, а през 1970 г. той показа първата си колекция от готови облекла в Париж. През 1972 г. той открива първия си бутик в Сен Тропе, където Бриджит Бардо спомага за популяризирането на дрехите му.

Cavalli среща своята муза и бъдещата си съпруга, Eva Withiner, през 1980 година. Тя е красива моделка и подгласничка в състезанието за Miss Universe, в който Cavalli е съдия. Той е с 20 години по млад от нея, но въпреки това двамата стават партньори както в любовта, така и в бизнеса.

Днес марката се продава в над 50 страни по света, а името Cavalli е синоним на бляскав италиански начин на живот. Марката Cavalli включва мъжко облекло, бельо, аксесоари, водка и парфюм.

Ароматите Cavalli се предлагат заедно с ITF Cosmetics. Първият аромат, Роберто Кавали за жени, дебютира през 2002 г. Животинската щампа, с която е известен, украсява много бутилки и кутии. Много модни линии на Cavalli имат лого змия, а змията украсява неговите аромати Serpentine, Serpentine Silver, Oro и Anniversary.

Дизайнер Roberto Cavalli има 45 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 2002 г., а най-новият е от 2019 г.