Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

Салваторе Ферагамо е италиански дизайнер на обувки, известен с творческия си и научен подход към дизайна на обувките. Той научил занаята в ранна възраст, правейки първите си обувки на 9-годишна възраст. След кратко проучване на производството на обувки в Неапол, той се премества в САЩ през 1914 г., където за кратко време е работил в завод за ботуши в Бостън. Неговият магазин първоначално предлага ремонт на обувки и обувки по поръчка, но той започва да проектира обувки за филмовата индустрия и става известен като "обущаря на звездите".

Създавайки магазин във Флоренция, Ferragamo обслужва най-богатите клиенти, включително известни личности и известни политически фигури.През 50-те години на 20-ти век той има магазини в САЩ, както и в Италия, а компанията осигурява работа на 700 работници.

Ferragamo почина през 1960 г., но компанията Ferragamo остава в семейни ръце и разширява своята империя, като включва чанти, очила, аксесоари, часовници, дрехи и парфюми.

Първият аромат, Salvatore Ferragamo за жени, стартира през 1998 г. Три години по-късно -през 2001 г. е създаден Ferragamo Parfums, който издава аромати под името Ferragamo и Incanto.

Компанията Salvatore Ferragamo има 81 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1960 г., а най-новият е от 2019 г.