Versace е италианска модна компания, основана от покойния Джани Версаче, a след това наследена от другите членове на семейството на Versace след смъртта му. Дебютирайки с линия на женско облекло през 1978 г., компанията придобива незабавен успех. През същата година е представена и мъжка колекция, както и първият бутик на компанията в Милано. Джани Версаче избра символа Горгона Медуза като лого на компанията си. Луксозните дрехи и аксесоари на компанията се характеризират с влияния, вариращи от поп арт до класическа гръцка и римска архитектура.

Версаче става фаворит сред известните личности - Елтън Джон например е ранен фен. Други знаменитости, които са станали лица на Versace, са Мадона, Аштън Къчър, Бритни Спиърс и Холи Бери.

Линиите на Versace нарастват с производството на аксесоари, обзавеждане на дома и козметика. Днес марката включва многобройни линии: Atelier Versace, Versace Couture, Versace Jeans Couture, колекция Versace Home, колекция Versace и Versus (Versace). В допълнение към облеклото и аксесоарите, марката има и хотел - Palazzo Versace. Versace Couture е основната линия на компанията и включва парфюми.

Първият аромат на Versace за жени е представен през 1981 г. Ароматите за мъже и жени се предлагат под етикетите на Versace, Versus, Jeans и Jeans Couture. Парфюмите Versace се произвеждат заедно с Euroitalia SRL.

Джани Версаче става жертва на убиец през 1997 г., но компанията продължава да предлага модни продукти и аромати под ръководството на семейството на покойния Весаче. Сестра  му Донатела е бивш вицепрезидент на компанията и лидер на подразделението Versus, както и дългогодишната муза на Джани Версаче и вдъхновението за аромата Blonde (1995). По-големият му  брат Санто Версаче е президент и главен изпълнителен директор, а племенницата му Алегра Версаче е 50% собственик на компанията.

Versace има 58 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1981 г.,а най-новият е от 2018 г.