Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

Yves Saint Laurent е френска модна компания, основана от Ив Сен Лоран. Компанията, както и името на дизайнера, често се изписват като YSL.

Кариерата на Лоран в модата започва на 17-годишна възраст, когато е асистент на Christian Dior. След смъртта на Диор, четири години по-късно, Лоран е обявен за ръководител на компанията Диор само на 21 години. Все още е млад, когато избухва алжирската война за независимост, в която Лоран бил призован в армията през 1960 г. и загубил позицията си в Dior. След военната служба и отчаянието от загубата на модната  позиция, дизайнерът стига до болничен престой. След кратък период на възстановяване, Лоран започва собствена модна компания и става един от най-влиятелните модни дизайнери на 60-те и 70-те години.

Лоран става известен с изящните си костюми за жени. На него се приписва създаването на първия женски смокинг. Той е първият дизайнер, който обявява разширяването си от couture в Ready to wear облекла. Ready to wear линията на Laurent се продава в бутици Rive Gauche, които по-късно са снабдени и с парфюми.

След оттеглянето на Лоран серия дизайнери, включително Албер Елбаз, Том Форд и Стефано Пилати, произвеждат колекции за компанията.

Козметиката и парфюмите отдавна са включени в предложенията на марката. Първият аромат на къщата Y за жени, стартира през 1964 г. Y и няколко други начинания от YSL, включително Rive Gauche (1970), Opium (1977), мъжки аромат Kourous (1981) и Paris (1983), са едни от модерните класики на парфюмния свят и остават бестселъри до днес. Компанията продължава да печели нови фенове със съвременни издания като Baby Doll (2000), Elle (2007) и La Nuit de l'Homme (2009). YSL предлага аромати в съчетание с L'Oreal Group.

Yves Saint Laurent има 200 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1964 г., а най-новият е от 2019 г.