Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

Ermenegildo Zegna е италианска модна компания, известна с производството на качествено мъжко облекло от 1910 г. Компанията е основана от Ermenegildo Zegna и днес е семеен бизнес, управляван от четвъртото поколение на семейство Zegna.

Фирмата произвежда всеки аспект на своите дрехи - от плат до краен продукт. Мелницата за вълна Zegna също е основана през 1910 г. и произвежда плат, използван в костюми на Zegna. Компанията е един от най-големите производители на фини тъкани в света, произвеждащ повече от 2 милиона метра вълна годишно. Освен собствените си висококачествени костюми, Zegna произвежда и вълнени костюми за други дизайнери, включително Gucci, Yves Saint Laurent и Tom Ford. Zegna е известна със своята ангажираност към качеството, проучването на технологиите и подобренията в производството на вълна.

Производството започва през 1910 г., а през 30-те години на миналия век фабриката вече има повече от 1000 работници. Синовете на Ерменегилдо Алдо и Анджело се присъединяват към семейния бизнес през 1942 г. и поемат ръководството след смъртта на баща им през 1966 г.

Днес Zegna има осем производствени обекти по целия свят, а компанията предлага готови костюми и костюми по поръчка.

Zegna отвори първия си бутик в Париж през 1980 г. и днес има повече от 500 бутика по света, с водещи магазини и мега-магазини във всеки голям град по света. Предложенията на Zegna са разширени и включват пълна гама от мъжки облекла, включително костюми, вратовръзки, дрехи, ризи, аксесоари и аромати.

Първият аромат на Zegna беше предложен съвместно с YSL Beaute. През 2011 г. компанията подписа ново лицензионно споразумение за производството на аромати с дружества Estee Lauder.

Ermenegildo Zegna има 42 парфюма. Най-ранният модел е създаден през 1992 г.,а и най-новият е от 2018 г.